Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										36
									
								
								content/chleb-bez-hneteni/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										36
									
								
								content/chleb-bez-hneteni/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,36 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Chléb bez hnětení"
 | 
			
		||||
date = 2021-03-29
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pečivo"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "hrnkové", "levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "8"
 | 
			
		||||
time = "kynutí 12h + pečení 40"
 | 
			
		||||
source = "MaminčinyRecepty.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Hladká mouka | 3 hrnky
 | 
			
		||||
Žitná chlebová mouka | 1 hrnek
 | 
			
		||||
Sůl | 2 lžičky
 | 
			
		||||
Drcený kmín | 1 lžička
 | 
			
		||||
Sušené droždí | 1/2 lžičky
 | 
			
		||||
Voda, vlažná | 2 hrnky
 | 
			
		||||
Ocet | 1 lžička
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. V míse smícháme mouky, sůl, kmín a droždí.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme vodu a ocet. Směs promícháme, aby se mouka vsákla do vody. Více míchat není třeba.
 | 
			
		||||
1. Těsto poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou nebo potravinovou fólií.
 | 
			
		||||
1. Necháme kynout 12-18 hodin.
 | 
			
		||||
1. Poté těsto lehce promícháme vařečkou, opět posypeme trochou mouky a necháme kynout ještě 30 minut.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si připravíme zapékací mísu, kterou můžeme přiklopit. Vložíme ji do trouby, kterou rozehřejeme na 230°C.
 | 
			
		||||
1. Rozpálenou mísu vyndáme a přehrneme do ní těsto z mísy. Vršek chleba můžeme posypat trochou kmínu. Mísu přikryjeme víkem a vložíme do trouby.
 | 
			
		||||
1. Pečeme 30 minut, poté odstraníme víko. Dopečeme ještě 20 minut. Na poklep by měl znít dutě. 
 | 
			
		||||
1. Upečený chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user