Úprava postupu, přidání hub
This commit is contained in:
		@@ -10,12 +10,12 @@ tagy = ["bezlepkové", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "40"
 | 
			
		||||
source = ""
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Masový vývar | 1 litr
 | 
			
		||||
Masový vývar | 1000 ml
 | 
			
		||||
Houby | 300 g
 | 
			
		||||
Máslo | 150 g
 | 
			
		||||
Česnek | 1 stroužek
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
@@ -25,14 +25,15 @@ Parmezán | 150 g
 | 
			
		||||
1. Masový vývar zahřejeme v hrnci nebo v mikrovlnce. Budeme ho potřebovat teplý.
 | 
			
		||||
1. Houby očistíme a pokrájíme na slabší plátky.
 | 
			
		||||
1. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme 80g másla. Plotnu nastavíme na střední teplotu. Přidáme jemně nakrájený česnek a cibuli a necháme zesklovatět.
 | 
			
		||||
1. Přidáme houby a necháme několik minut osmahnout. Pokud by se začali připalovat, přilijeme lžíci vody.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme houby a necháme několik minut osmahnout. Pokud by se začaly připalovat, přilijeme lžíci vody.
 | 
			
		||||
1. Zvýšíme teplotu plotny a vsypeme rýži. Jemně rozmícháme.
 | 
			
		||||
1. Až začne rýže bělat, přidáváme teplý vývar. Vždy po jedné zběračce, poté mícháme rýži. Když je vývar vsáknutý (trvá to okolo 2-3 minut) do rýže můžeme přidat další porci vývaru. Takto opakujeme, dokud vývar nedojde.
 | 
			
		||||
1. Zhruba po 15-18 minutách bychom měli mít všechen vývar v pánvi s rýží. Vypneme sporák a odstavíme rýži.
 | 
			
		||||
1. Vložíme zbylé máslo a vsypeme parmezán. Rozmícháme do rýže a necháme pár minutek odležet.
 | 
			
		||||
1. Podáváme například ozdobené směsí salátových listů nebo baby špenátkem. Hodí se k tomu i sklenička dobrého bílého vína.
 | 
			
		||||
1. Až začne rýže bělat, přidáváme teplý vývar. Vždy po jedné zběračce, poté vmícháme do rýže. Když je vývar vsáknutý (trvá to okolo 2-4 minut) do rýže můžeme přidat další porci vývaru. Takto opakujeme, dokud vývar nedojde.
 | 
			
		||||
1. Zhruba po 15-18 minutách bychom měli mít všechen vývar v pánvi s rýží. Ochutnáme, zda je rýže uvařená na skus. Pokud ne, přidáme ještě tropchu vody a ohříváme. 
 | 
			
		||||
1. Hotovou rýži odstavíme z plotny a vypneme sporák.
 | 
			
		||||
1. Vložíme zbylé máslo a vsypeme parmezán. Rozmícháme do rýže a necháme pár minutek odležet, aby se všechny chutě prolnuly..
 | 
			
		||||
1. Podávat můžeme ozdobené směsí salátových listů nebo baby špenátkem. Hodí se k tomu i sklenička dobrého bílého vína.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Arborio rýže je nejtypyčtější pro italská rizota. Její zrna jsou největší ze všech druhů rýže. Doporučuji nezaměňovat s jakokoli jinou rýží. Výsledek by mohl zklamat.
 | 
			
		||||
- Než začneme lít masový vývar na rýži, je možné na ní nalít 50 ml bílého suchého vína. Rýže ho rychle vsákne a dostane plnější a zajímavější chuť. Dále postupujeme dle receptu.
 | 
			
		||||
- Arborio rýže je nejtypyčtější pro italská rizota. Její zrna jsou největší ze všech druhů rýže. Doporučuji nezaměňovat s jakoukoli jinou rýží. Výsledek by mohl zklamat.
 | 
			
		||||
- Než začneme vlévat masový vývar na rýži, je možné na ní nalít 50 ml bílého suchého vína. Rýže ho rychle vsákne a dostane plnější a zajímavější chuť. Dále postupujeme dle receptu.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user