This commit is contained in:
parent
e41e576100
commit
3d967454dd
@ -23,27 +23,27 @@ Cibule | 1 ks
|
|||||||
Mleté maso | 500 g
|
Mleté maso | 500 g
|
||||||
Česnek | 3 stroužky
|
Česnek | 3 stroužky
|
||||||
Marinara (viz Tipy) | 680 g
|
Marinara (viz Tipy) | 680 g
|
||||||
|
Bazalka, sušená | 1 lžička
|
||||||
Ricotta | 450 g
|
Ricotta | 450 g
|
||||||
Směs italských bylinek | 1/2 lžičky
|
Směs italských bylinek | 1/2 lžičky
|
||||||
Vejce | 1 ks
|
Vejce | 1 ks
|
||||||
Parmezan | 100 g
|
Parmezán | 100 g
|
||||||
Mozzarella, strouhaná | 250 g
|
Mozzarella, strouhaná | 250 g
|
||||||
Petržel, pokrájená | 1 lžíce
|
Petržel, pokrájená | 1 lžíce
|
||||||
Sůl |
|
Sůl |
|
||||||
Pepř |
|
Pepř |
|
||||||
|
|
||||||
1. Troubu rozehřejeme na 190°C. Pečící plech si vyložíme papírem.
|
1. Troubu rozehřejeme na 190°C. Pečící plech si vyložíme papírem.
|
||||||
1. Lilky omyjeme a pokrájíme na dlouhé tenké (asi 0,5 cm) plátky. Ty položíme na plech, mašlovačkou potřeme 1 lžící oleje, trochu posolíme, popepříme a dáme do trouby na 15 minut. poté vyndáme z trouby, ale troubu necháme zapnutou.
|
1. Lilky omyjeme a pokrájíme na dlouhé tenké (asi 0,5 cm) plátky. Ty položíme na plech a pomocí mašlovačky je potřeme asi 1 lžící oleje, trochu posolíme, popepříme a dáme do trouby na 15 minut. Poté vyndáme z trouby a troubu necháme zapnutou.
|
||||||
1. Mezitím oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Česnek'oloupeme a pokrájíme na tenké plátky
|
1. Mezitím oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
|
||||||
1. Na pánvi rozehřejeme asi půl lžíce oleje, přidáme mleté maso, trochu osolíme, opepříme a opékáme a mícháme asi 6-7 minut.
|
1. Na pánvi rozehřejeme zbylou 1 lžíce oleje, přidáme mleté maso, trochu osolíme, opepříme a opékáme a mícháme asi 6-7 minut.
|
||||||
1. Poté přidáme cibuli, opékáme 3 minuty.
|
1. Poté přidáme cibuli, opékáme 3 minuty.
|
||||||
1. Nakonec česnek a mícháme ještě asi 30 vteřin.
|
1. Nakonec česnek a mícháme ještě asi 30 vteřin.
|
||||||
1. K masu vlijeme rajčatovou marinaru, zamícháme a vypneme sporák.
|
1. K masu přidáme rajčatovou marinaru, sušenou bazalku zamícháme a vypneme sporák.
|
||||||
1. V míse smícháme ricottu, smes italských bylinek, vejce, parmezan, trošku soli a pepře (se solí opatrně, protože sýry už budou dost slané).
|
1. V míse smícháme ricottu, směs italských bylinek, vejce, parmezán, trošku soli a pepře (se solí opatrně, protože sýry už budou dost slané).
|
||||||
1. Připravíme si zapékací mísu a vrstvíme následovně: 2 lžíce masové směsi na dno, vyložit řadou upečených lilků, trochu ricottové směsi, trochu masové směsi, posypat mozzarellou. A opět lilky, ricottová směs, masová směs, mozarella. Vstvíme tak dlouho, dokud nám nedojdou ingredience. Skončit bychom měli mozarellou.
|
1. Připravíme si zapékací mísu a vrstvíme následovně: 2 lžíce masové směsi na dno, vyložit řadou upečených lilků, trochu ricottové směsi, trochu masové směsi, posypat mozzarellou. A opět lilky, ricottová směs, masová směs, mozarella. Vstvíme tak dlouho, dokud nám nedojdou ingredience. Skončit bychom měli mozarellou.
|
||||||
1. Posypeme petrželkou, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut. Poté alobal sundáme a pečeme ještě 10 minut. Následně vyndáme z trouby a necháme 7-10 minut odpočinout. Nakrájíme na porce a můžeme podávat.
|
1. Posypeme petrželkou, mísu zakryjeme alobalem nebo poklicí a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut. Poté alobal sundáme a pečeme ještě 10 minut. Následně vyndáme z trouby a necháme 7-10 minut odpočinout. Nakrájíme na porce a můžeme podávat.
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
### Tipy
|
### Tipy
|
||||||
|
|
||||||
- Marinara je italská omáčka z rajčat, cibule, česneku a bylinek. Někdy je možné nalézt i s parmezánem. Prodává se v tetrapaku nebo ho sháním například v Lidlu ve vyšší sklenici (asi 680 g).
|
- Marinara je italská omáčka z rajčat, cibule, česneku a bylinek. Někdy je možné nalézt i s parmezánem. Prodává se v tetrapaku nebo ho sháním například v Lidlu ve vyšší sklenici (asi 680 g). Pokud marinaru náhodou neseženeme, může posloužit i pasatto (pasírovaná rajčata).
|
||||||
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user