Pomerančová bábovka
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/pomerancova-babovka/img.jpg
									
									
									
									
									
										Executable file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/pomerancova-babovka/img.jpg
									
									
									
									
									
										Executable file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 279 KiB  | 
							
								
								
									
										39
									
								
								content/pomerancova-babovka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										39
									
								
								content/pomerancova-babovka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,39 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Pomerančová bábovka"
 | 
			
		||||
date = 2020-04-01
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["dezerty"]
 | 
			
		||||
tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "10"
 | 
			
		||||
time = "60"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Bio pomeranč | 1 ks
 | 
			
		||||
Vejce | 2 ks
 | 
			
		||||
Cukr krystal | 200 g
 | 
			
		||||
Bílý jogurt | 125 g
 | 
			
		||||
Skořice | 1/2 lžičky
 | 
			
		||||
Muškátový oříšek | 1 špetka
 | 
			
		||||
Sůl | 1 špetka
 | 
			
		||||
Olej | 6 lžic
 | 
			
		||||
Špaldová mouka | 300 g
 | 
			
		||||
Kypřící prácek | 1/2 balíčku
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Formu si vymažeme tukem a vysypeme moukou.
 | 
			
		||||
1. Pomeranč umyjeme teplou vodou, osušíme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 160°C.
 | 
			
		||||
1. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
 | 
			
		||||
1. Přidáme jogurt, skořici, muškátový oříšek, sůl a olej. Opět prošleháme.
 | 
			
		||||
1. Nakonec přisypeme mouku a kypřící prášek. Vyšleháme hladké těsto.
 | 
			
		||||
1. Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme 40-50 minut.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Poloviční dávku pečeme okolo 30 minut.
 | 
			
		||||
- Bábovka je vhodná jako korpus pro svěží letní dort.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user