kureci smes s kokosovým mlékem
This commit is contained in:
parent
a02bd78d74
commit
27cf806cc9
42
content/kureci-smes-s-kokosovym-mlekem/index.md
Normal file
42
content/kureci-smes-s-kokosovym-mlekem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,42 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Kuřecí směs s kokosovým mlékem"
|
||||||
|
date = 2022-02-08
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["maso"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "indická kuchyně", "low carb", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "5"
|
||||||
|
time = "45"
|
||||||
|
source = "ukázka knihy Jíme zdravě do 30 minut"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Kuřecí prsa | 500 g
|
||||||
|
Mrkev | 200 g
|
||||||
|
Paprika, zelená | 200 g
|
||||||
|
Žampiony | 200 g
|
||||||
|
Cibule | 150 g
|
||||||
|
Slunečnicový olej | 2 lžíce
|
||||||
|
Kari koření | 2 lžíce
|
||||||
|
Rajčata z plechovky, drcená | 400 g
|
||||||
|
Kokosové mléko | 400 ml
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky.
|
||||||
|
1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Papriku omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Žmpiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
|
||||||
|
1. V hrnci si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli.
|
||||||
|
1. Po 3-4 minutách přidáme kuřecí nudličky, mrkev, papriku, žampiony. Zasypeme kari kořením, osolíme, opepříme a promícháme. Restujeme 4-5 minut.
|
||||||
|
1. Přilijeme rajčata i kokosové mléko, promícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném plameni asi 25 minut.
|
||||||
|
1. Podáváme nejlépe s basmati rýží.
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
### Tipy
|
||||||
|
|
||||||
|
- Papriku můžeme použít jak jednodruhovou, tak mix paprik (dobrý je i mražený mix paprikových nudliček z Icelandu).
|
||||||
|
- Žampiony můžeme vyměnit za jiné houby nebo jejich směs (opět mohou být mražené).
|
||||||
|
- Všechny mražené suroviny propláchneme pod teplou vodou, necháme okapat nebo rovnou osušíme kuchyňkými utěrkami.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user