Knedlíky s houskami bez kynutí
This commit is contained in:
parent
5710f14bf6
commit
277a10052d
44
content/knedliky-s-houskami-bez-kynuti/index.md
Normal file
44
content/knedliky-s-houskami-bez-kynuti/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,44 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Knedlíky s houskami bez kynutí"
|
||||||
|
date = 2019-12-07
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["přílohy"]
|
||||||
|
tagy = ["levné", "rychlé", "snadné"]
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "6"
|
||||||
|
time = "30"
|
||||||
|
source = "ApetitOnline"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Houska | 4 ks
|
||||||
|
Máslo | 2 lžíce
|
||||||
|
Polohrubá mouka | 400g
|
||||||
|
Sůl | 1/4 lžičky
|
||||||
|
Vejce | 1 ks
|
||||||
|
Mléko | 250 ml
|
||||||
|
Droždí | 10 g
|
||||||
|
Petrželka | 3 stronky
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Petrželku nasekáme.
|
||||||
|
1. Housky si nakrájíéme na drobné kostičky.
|
||||||
|
1. Na velké pánvi rozehřejeme máslo.
|
||||||
|
1. Přidáme kostičky housky a opekáme tak dlouho, dokud nejsou křupavé. Poté sundáme z plotny.
|
||||||
|
1. do velkého hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky.
|
||||||
|
1. Mléko si trochu ohřejeme, aby bylo vlažné. Přidáme vejce a rozmícháme.
|
||||||
|
1. Do mísy prosejeme mouku se solí, vlijeme mléko, rozdrobíme droždí a přidáme petrželku.
|
||||||
|
1. Promícháme. Když je těsto krásně spojené přidáme křupavé kostičky housky a zapracujeme do těsta.
|
||||||
|
1. Vezmeme si dvě uterky, namocíme si je a vyždímáme. Potřebujeme, aby byly jen vlhké, ne mokré.
|
||||||
|
1. Těsto si mokrýma rukama rozdělíme na dva díly a vytvoříme dva válečky.
|
||||||
|
1. Každý váleček dáme do utěrky a nití zavážeme kraje. Je třeba nechat trochu místo okolo knedlíku - trochu nabydou.
|
||||||
|
1. Vroucí vodu na knedlíky osolíme a vložíme knedlíky v utěrce.
|
||||||
|
1. Vaříme asi 20 - 25 minut minut (Záleží na tloušce knedlíku).
|
||||||
|
1. Po vyndání z vroucí vody vybalíme z utěrky a krájíme nití nebo nožem.
|
||||||
|
|
||||||
|
### Tipy
|
||||||
|
|
||||||
|
- Ṕokud je knedlík ke sladším omáčkám (třeba švestkové), můžeme na začátku k mouce přidat jednu až dvě špetky perníkového koření. Hezky knedlík ovoní a dodá mu zajímavou chuť.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user