Bramboráky s ovesnými vločkami
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										35
									
								
								content/bramborak-s-ovesnymi-vlockami/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										35
									
								
								content/bramborak-s-ovesnymi-vlockami/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,35 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Bramborák s ovesnými vločkami"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-11-15
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["přílohy", "ostatní"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["levné", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "60"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Gurmet 10/20"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Brambory | 750 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Ovesné vločky | 80 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce | 1 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Mléko | 200 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Česnek | 3 stroužky
 | 
				
			||||||
 | 
					Sušená majoránka | 1 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Drcený kmín | 1/2 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Sádlo/Olej na smažení | 
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Brambory oloupeme a do mísy je nastrouháme na jemné části struhadla. Takto necháme stát 3 minuty, aby pustili vodu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mezitím si ohřejeme mléko zhruba pod bod varu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Brambory scedíme a vymačkáme co nejvíce vody.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme k nim vločky, vejce, mléko, prolisovaný česnek, majoránku, kmín a sůl. Vše pořádně promícháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V těžké (ejlépe silnostěnné) pánvi si rozehřejeme tuk.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pokud chceme malé bramboráčky, nanášíme lžící. Pokud velké placky, nanášíme naběračkou. Naneseme požadované množství a rozetřeme do co nejtenčí placky. Smažíme z každé strany 2-3 minuty.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Po vyndání z pánve vložíme na talířek vyložený ubrouskem a ještě jedním ubrouskem překryjeme. Takto bramboráky vrstvíme na sebe, aby z nich ubrousky odsály co nejvíce tuku.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Podávat můžeme například s uzeným a se zelím.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user