41 lines
1.2 KiB
Markdown
41 lines
1.2 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Pečené brambory s jamon a zastřeným vejcem"
|
||
|
date = 2021-05-16
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["zelenina"]
|
||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "30"
|
||
|
source = "Albert 03/2021"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Brambory (typ B) | 600g
|
||
|
Sůl |
|
||
|
Pepř |
|
||
|
Olivový olej | 2 lžíce
|
||
|
Sušená šunka Jamon Serrano | 200 g
|
||
|
Čerstvá petrželka, nakrájená | 1 hrst
|
||
|
|
||
|
Zastřená vejce ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Ocet | 2 lžíce
|
||
|
Vejce | 4 ks
|
||
|
|
||
|
### Pečené brambory
|
||
|
1. Troubu předehřejeme na 200°C.
|
||
|
1. Brambory omyjeme, nakrájíme na měsíčky a vložíme do zapékací mísy nebo na pečící plech. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme. Rozprostřeme a pečeme 20 minut.
|
||
|
1. Jamon natrháme a na poslední 3 minuty je přidáme k bramborám.
|
||
|
|
||
|
### Zastřená vejce
|
||
|
1. V rendlíku přivedeme k varu vodu, osolíme, opepříme a přilijeme ocet.
|
||
|
1. Zamícháme a do středu víru opetrně rozklepneme 1 vejce.
|
||
|
1. Po 3-4 minutách je vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme na talíř vyložený papírovou utěrkou.
|
||
|
1. Postup opakujeme se všemi vejci.
|
||
|
1. Na talíře rozdělíme opečené brambory se šunkou, položíme na ně vejce a posypeme pažitkou.
|