1. Rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat.
1. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Obě suroviny dáme do jedné mističky.
1. Jarní cibulku omyjeme, osušíme a pokrájíme na silnější šikmé kroužky. Dáme do misky.
1. Vejce vyklepneme do misky a prošleháme.
1. Suroviny na omáčku spromícháme v misce tak, aby byl cukr rozpuštěný a vše bylo spojené.
1. Velkou (ideálně wok) pánev rozehřejeme a nasucho na ní opražíme arašídy. Mícháme a hlídáme, chceme je jen nahnědlé. Poté je přesypeme do mističky.
1. Do rozehřáté pánve nalijeme 1 lžíci oleje, necháme ho rozehřát a osmahneme na něm krevety. Hotové pak přesypeme do misky.
1. Na pánev dáme další lžíci oleje a vlijeme rozmíchaná vajíčka. Promícháváme, aby se nám vytvořili potrhané kousky. Vejce by nemělo být moc udělané, takže maximálně po minuté (klidně i dříve) přisypeme ke krevetám.
1. Na pánev dáme další lžíci oleje a vsypeme šalotku s česnekem a necháme 1 minutu osmahnout.
1. Přidáme jarní cibulku (můžeme nechat trochu stranou na ozdobu) a dáme smažíme 1 až 2 minuty.
1. Přilijeme omáčku a přivedeme ji k varu.
1. Do pánve přidáme krevety s vejci, nudle a mícháme.
1. Přisypeme arašídy (trochu necháme stranou na ozdobu).
1. Když je celý pokrm prohřátý, můžeme servírovat posypané arašídy, jarní cibulkou a s klínkem limetky.
### Tipy
- Krevety mohou být rozmražené. Doporučuji je před smažením scedit.
- Pokud se stane, že nemáte široké nudle a najdete doma jen vlasové tenké, tak doporučuji navýšit množství omáčky dvojnásob, protože tenké nudle omáčku vsáknou a pak by se mohl pokrm zdát suchý.