38 lines
1.3 KiB
Markdown
38 lines
1.3 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Květákové lívanečky se sýrem"
|
||
|
date = 2020-07-06
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["zelenina"]
|
||
|
tagy = ["levné", "snadné"]
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "40"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Květák | 400 g
|
||
|
Mléko | 200 ml
|
||
|
Hladká mouka | 200 g
|
||
|
Vejce | 4 ks
|
||
|
Olej |
|
||
|
Sůl |
|
||
|
Nastrouhaný sýr | 80 g
|
||
|
|
||
|
1. Do dvou třetin hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Osolíme.
|
||
|
1. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a vsypeme do vařící vody. Povaříme několik minut, aby byl květák měkký.
|
||
|
1. Poté ḱvěták scedíme, hnecháme chvilku okapat a pokrájíme na malé kousky.
|
||
|
1. V míse smícháme mléko, mouku, vejce, 1 lžičku oleje a trochu soli. Vyšleháme na těstíčko.
|
||
|
1. Přisypeme květák a sýr a promíchme.
|
||
|
1. Na pánvi si rozehřejeme olej a lžičkou nanášíme těsto do tvaru lívanečku. Lehce rozprostřeme a osmahneme z obou srtan dozlatova.
|
||
|
1. Odkládáme na talíř vyložený papírovými uterkami, které odsají z palačinečk přebytečný tuk.
|
||
|
1. Podávat můžeme například s bramborovou kaší jako hlavní chod. Nebo s dipem a pečivem.
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
|
||
|
- Květák můžeme nahradit brokolicí a postpovat stejně.
|
||
|
- Do těstíčka můžeme přidat třeba i trochu okapané kukuřice z plechovky, rozmražený hrášek či jinou zeleninu.
|