1. Směs na těsto zamícháme a přendáme do koláčové formy vyložené papírem. Rozprostřeme na rovnoměrnou placku a dáme do trouby na 10 minut.
1. Mezitím si v mističce smícháme rajčatový protlak s trochou soli, pepřem, špetkou oregana a prolisovaným stroužkem česneku. Pokud budeme chtít dosladit, tak špetkou březového cukru nebo jiného sladidla. Přidáme 1 lžíci vody, promícháme a pokud stále nemáme pěkně roztíratelnou "omáčku", tak přidáme i druhou lžíci vody.
1. Z trouby vyndáme pizzu, potřeme ji rajčatovou omáčkou a ozdobíme šunkou, nastrouhaným sýrem (např. zbytkem parmazánu nebo mozzarellou) či jinými surovinami.
- Pokud nemáme proteinový nápoj, nahradíme jakoukoli ořechovou moukou (mandlová, kokosová atd). Množství odhadneme dle potřeby - každá mouka saje jinak.
- Na obložení můžeme použít cokoli, co máme rádi - žampiony (doporučuji předtím osmahnout na pánvi), nivu, špenát, pršut atd.
- Do těsta můžeme dát namísto parmezánu například nastrouhaný ementál a tím se těsto trochu změní.