1. Ve velkém hrnci si rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibulku. Bude to trvat zhruba 15 minut.
1. Přisypeme mletou papriku a dobře promícháme. Následně postupujeme rychle, aby paprika nezhořkla.
1. Přisypeme maso a ze všech stran ho opečeme. Často promícháváme (bude se lehce přichytávat ke dnu, ale to je v pořádku - nesmí se připalovat).
1. Opečené maso osolíme (asi 10 špetek) a opepříme. Přidáme prolak, promícháme a zalijeme vodou.
1. Přisypeme kmín, česnek, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme na nejnižší plamen asi 90 minut. Pokud by se připalovalo, můžeme přilít trochu vody (po malém množství a nesmíme to přehnat).
1. Pokud je maso měkké, přidáme majoránku (rozemnutou v dlaních) a ještě 10 minut povaříme.