1. Mléko vylejeme do mísy, přidáme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek (5-10 minut).
1. Přisypeme mouku, sůl a vařečkou (později rukama) vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud se lepí, můžeme přidat ještě trochu mouky.
1. Z těsta vytvoříme bochánek a necháme 30-60 minut kynout.
1. Vál nebo linku si posypeme moukou. Těsto vyválíme na placku asi 2 cm silnou a pomocí hrníčku vykrájíme kolečka.
1. Kolečka necháme ještě 10 minut kynout.
1. V široké pánvi si rozpálíme olej.
1. Připravíme si velký plochý talíř nebo tác, vyložíme ho kuchyňskými utěrka.
1. Každé kolečko vezmeme a rukama roztáhneme do tenké placky.
1. Poté ho dáme smažit do oleje. Z každé strany asi 90 sekund.
1. Hotový langoš vždy položíme na připravený talíř s utěrkami, které odsají přebytečný tuk.
1. Podáváme teplé například s kečupem a nastrouhaným sýrem.
### Tipy
- Horké langoše můžeme potřít česnekovou vodou (5 stroužků česneku prolisujeme a smícháme s 1/4 hrnkem teplé vody, 1 lžící oleje a lžičkou soli). Potom vrstvíme kečup a sýr.
- Pokud máme možnost, využijeme pomocníka - jeden člověk bude roztahovat kolečka na placky a druhý bude hlídat langoše v pánvi.