receptty.org/content/rebarborovy-kolac-s-tvarohem-low-carb/index.md

71 lines
1.8 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2024-05-08 13:19:38 +02:00
+++
title = "Rebarborový koláč s tvarohem (Low Carb)"
date = 2024-05-08
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["dezerty"]
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné"]
[extra]
portions = "10"
time = "60"
source = "JidelniPlan.cz"
+++
Těsto ||
-|-
Mandlová mouka | 100 g
Kokosová mouka | 15 g
Máslo, rozpuštěné | 75 g
Březový cukr | 20 g
Vaječný žloutek | 2 ks
Kypřící práček bez fosfátů | 2 lžičky
Guarová guma | 1 lžička
Citronová kůra | 1 lžička
Náplň ||
-|-
Tvaroh, tučný | 250 g
Březový cukr | 20 g
Vanilkový exktrakt | pár kapek
Vaječný bílek | 2 ks
Rebarbora | 300 g
Drobenka ||
-|-
Mandlová mouka | 50 g
Kokosová mouka | 20 g
Máslo, rozuštěné | 30 g
Březový cukr | 10 g
### Těsto
1. Všechny ingredience smícháme dohromady (tady dobře poslouží robotický mixér).
1. Připravíme si koláčovou formu a vyložíme ji pečícím papírem.
1. Do formy vložíme těsto a rukama ho rozprostřeme po celém dnu a vytvoříme vyvýšené okraje.
1. Dáme zatím odpočinout do lednice.
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
### Náplň
1. Všechny ingredience smícháme dohromady a zatím dáme stranou.
1. Rebarboru omyjeme a nožíkem oloupeme stonky. Poté jí pokrájíme na malé kostičky.
### Drobenka
1. Do misky vložíme všechny ingredience a rukou promačkáváme, dokud nebudou krásně spojené.
1. Těsto vyndáme z lednice, nalijeme do něj tvarohovou náplň Rozprostřeme stěrkou.
1. Náplň posypeme rebarborou a opět lehce rozprostřeme.
1. Koláč rovnoměrně posypeme drobenkou.
1. Vložíme do trouby na 35 minut.
### Tipy
- Rebarbora nebude nakonec tak nakyslá, jak bychom čekali. Kdo má rád kyselejší dezerty, může ubrat z gramáže rebarbory a doplnit ji například rybízem.
### Tipy
-
-
-