49 lines
2.3 KiB
Markdown
49 lines
2.3 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Mexická quinoa s krůtím masem"
|
||
|
date = 2020-11-15
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["maso"]
|
||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "snadné"]
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "60"
|
||
|
source = "MaminčinyRecepty"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Krůtí prsní řízky | 600 g
|
||
|
Cibule (velká) | 1 ks
|
||
|
Česnek | 3 stroužky
|
||
|
Krájené rajčata v plechu | 1 ks (400 g)
|
||
|
Červené fazole v plechu | 1 ks (400 g)
|
||
|
Kukuřice v plechu | 1 ks (350 g)
|
||
|
Rajský protlak | 2 lžíce
|
||
|
Quinoa | 150 g
|
||
|
Avokádo | 1 ks
|
||
|
Čerstvý koriandr | 1 hrst
|
||
|
Limetková šťáva |
|
||
|
Sladká chilli omáčka |
|
||
|
Olej |
|
||
|
Zakysaná smetana | 4 lžíce
|
||
|
|
||
|
1. Prsní řízky omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme.
|
||
|
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
|
||
|
1. Fazole i kukuřici scedíme. Můžeme si je zatím přendat do jedné misky (do jídla půjdou společně).
|
||
|
1. Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Přendáme na talířek a dáme zatím stranou.
|
||
|
1. Do výpeku případně přilijeme trochu oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Necháme zesklovatět (až čensek začne vonět, ale nesmíme ho spálit).
|
||
|
1. K cibuli vylijeme plechovku s rajčaty a protlak. Promícháme.
|
||
|
1. Do plechovky nalijeme vodu zhruba do poliviny, vypláchneme s ní plechovku a tuto vodu přilijeme do pánve. Promícháme a přivedeme k varu.
|
||
|
1. Do směsi vložíme maso, pánev přikryjeme pokličkou, snížíme plamen a dusíme 30 minut.
|
||
|
1. Quinou propláchneme přes sítko, vložíme do hrnce a zalijeme vodou cca 2 cm nad quinou. Vaříme cca 12 minut. Quinoa by měla být téměř měkká, ale ne úplně. Pokud je v hrnci voda, slijeme ji.
|
||
|
1. Připravíme si avokádo - rozpůlíme, vyjmeme dužinu a nakrájíme na tenké půlměsíčky.
|
||
|
1. Koriandr pokrájíme na drobné kousky.
|
||
|
1. Maso vyjmeme z rajčatové směsi a udržujeme v teple.
|
||
|
1. Přisypeme fazole a kukuřici a povaříme 1-2 minuty, aby byly teplé.
|
||
|
1. Odstavíme z plotny, vmícháme quinou.
|
||
|
1. Osolíme, opepříme, přidáme limetkovou šťávu a sladkou chilli omáčku dle chuti. Přidáme pokrájený koriandr a pořádně směs promícháme.
|
||
|
1. Maso nakrájíme na plátky.
|
||
|
1. Na talíř naneseme směs s quinoou, položíme pár plátků masa a ozdobíme avokádem a lžící zakysané smetany.
|