37 lines
1.0 KiB
Markdown
37 lines
1.0 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Medovo-hořčičné kapustičky"
|
||
|
date = 2020-02-17
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
|
||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "25"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Růžičková kapusta | 500 g
|
||
|
Cibule | 1 ks
|
||
|
Máslo | 2 lžíce
|
||
|
Sůl |
|
||
|
Pepř |
|
||
|
Chilli | 1 špetka
|
||
|
Muškátový oříšek | 1 špetka
|
||
|
Med | 1 lžička
|
||
|
Kvalitní hořčice | 1 lžička
|
||
|
|
||
|
1. Kapustičky očistíme od ošklivých listů, ukrojíme okoralé stonky a rozpůlíme.
|
||
|
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
|
||
|
1. Máslo rozehřejeme na pánvi a zpěníme na něm cibuli.
|
||
|
1. Přidáme kapustičky, koření, med a hořčici
|
||
|
1. Promícháme a necháme přiklopené dusit do měkka. Ne však déle než 10 minut.
|
||
|
1. Vhodné jako příloha k masu (4 porce) nebo jako hlavní chod například s pečenými bramborami (2 porce).
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
|
||
|
- Hořčice může být hrubozrnná, francouzská či dijon. Nebo jejich kombinace. Záleží na chuti kuchaře.
|