39 lines
1.0 KiB
Markdown
39 lines
1.0 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Pomerančová bábovka"
|
||
|
date = 2020-04-01
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["dezerty"]
|
||
|
tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "10"
|
||
|
time = "60"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Bio pomeranč | 1 ks
|
||
|
Vejce | 2 ks
|
||
|
Cukr krystal | 200 g
|
||
|
Bílý jogurt | 125 g
|
||
|
Skořice | 1/2 lžičky
|
||
|
Muškátový oříšek | 1 špetka
|
||
|
Sůl | 1 špetka
|
||
|
Olej | 6 lžic
|
||
|
Špaldová mouka | 300 g
|
||
|
Kypřící prácek | 1/2 balíčku
|
||
|
|
||
|
1. Formu si vymažeme tukem a vysypeme moukou.
|
||
|
1. Pomeranč umyjeme teplou vodou, osušíme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
|
||
|
1. Troubu si předehřejeme na 160°C.
|
||
|
1. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
|
||
|
1. Přidáme jogurt, skořici, muškátový oříšek, sůl a olej. Opět prošleháme.
|
||
|
1. Nakonec přisypeme mouku a kypřící prášek. Vyšleháme hladké těsto.
|
||
|
1. Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme 40-50 minut.
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
|
||
|
- Poloviční dávku pečeme okolo 30 minut.
|
||
|
- Bábovka je vhodná jako korpus pro svěží letní dort.
|