receptty.org/content/bile-rigatoni/index.md

48 lines
1.7 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2021-03-01 23:05:41 +01:00
+++
title = "Bílé rigatoni"
date = 2021-03-01
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["těstoviny a rýže"]
tagy = ["pečené", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
time = "60"
+++
Ingredience ||
-|-
Šunka |200 g
Mozzarella |150 g
Hrášek (čerstvý / mražený) | 200 g
Máslo | 50 g
Smetana | 2 lžíce
Rigatoni (viz tipy) | 500 g
Petržel (pokrájená) | 2 velké špetky
Sůl |
Pepř |
1. V menším hrnci přivedeme k varu vodu. Vsypeme do ní hřášek a vaříme 5 minut. Poté scedíme.
1. Šunku nakrájíme na kostičky.
1. Mozzarellu nastrouháme nahrubo.
1. Dáme si vařit vodu na těstoviny.
1. Připravíme si větší pánev, nejlépe takovou, kterou můžeme pak dát do trouby.
1. Na větší pánvi s rozehřeme máslo. Přisypeme šunku a opékáme 5 minut.
1. Poté přisypeme hrášek a necháme ještě 5 minut osmahnout.
1. Mezitím by se mohla začít vařit voda. Osolíme ji a vsypeme těstoviny. Vaříme dle návodu, poté scedíme.
1. Přilijeme 1 lžíci smetany a pokračujeme s vařením, dokud tekutina trochu nezhoustne.
1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
1. Přidáme petržel, sůl, pepř a promícháme.
1. Vypneme sporáka odstavíme.
1. Do ricotty přilijeme zbylou lžíci smetany a zamícháme.
1. Scezené těstoviny přisypeme ke směsi na pánvi. Přidáme i ricottu a pořádně vše promícháme.
1. Pokud můžeme dát pánev do trouby, posypeme směs mozzarellou rovnou. POkud není pánev vhodná do trouby, tak směs přendáme do pekáčku a teprve poté posypeme mozzarellou.
1. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut.
1. Podáváme teplé.
### Tipy
- Rigatoni jsou krátké těstoviny s širokou dírou. Velmi podobné těstovině penne, jen nejsou na konci zkosené.