1. Z másla, mouky, žloutku, smetany a soli vypracujeme těsto.
1. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme minimálně na hodinu do lednice (může tam zůstat i přes noc).
1. Připravíme so dva plechy vyložené pečícím papírem.
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
1. Těsto rozválíme na 3mm silný plát a vykrajujeme kolečka. Ze všech koleček ještě polovině vykrojíme malé kolečko ve středu.
1. Vajíčko rozšleháme.
1. Plné kolečko potřeme vajíčkem, položíme na něj kolečko uheráku. Kolečko se středem potřeme z vnitřní strany vajíčkem, přilepíme k uheráku a vrchní část také potřeme vajíčkem. Položíme na plech.
- Pokud tvoříme toto těsto, tak můžeme udělat dvojitou dávku a rovnou vytvořit i Parmezánové rohlíčky. Po vyndání z ledničky těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné části zapracujeme parmezán a tvoříme rohlíčky z druhé části vykrajujeme linecká kolečka.