receptty.org/content/pomazanka-obatzda/index.md

36 lines
1.1 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2020-12-20 14:07:19 +01:00
+++
title = "Pomazánka Obatzda"
date = 2020-12-10
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["pomazánky"]
tagy = ["alkohol", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "4"
time = "15"
source = "KuchařkaProDceru.cz"
+++
Ingredience ||
-|-
Bílý plísňový sýr | 250 g
Máslo | 70 g
Lučina / Žervé | 60 g
Mletá sladká paprika | 1/2 - 1 lžička
Sůl | 1 špetka
Pivo | 2 lžíce
2021-01-04 23:20:25 +01:00
1. Plísňový sýr nakrájíme na velmi malé kousky (kdo chce, může odříznout vnější části sýru).
2020-12-20 14:07:19 +01:00
1. V misce si vidličkou rozmačkáme máslo s lučinou, mletou paprikou a solí.
2021-01-04 23:20:25 +01:00
1. Ke směsi přidáme pokrájený sýr.
2020-12-20 14:07:19 +01:00
1. Vidličkou rozmícháme a zároveň se snažíme sýr co nejvíce rozmačkat.
2021-01-04 23:20:25 +01:00
1. Směs je hodně tuhá a na konci přilijeme piva tolik, aby vznikla požadovaná hustota pomazánky.
2020-12-20 14:07:19 +01:00
1. K pomazánce můžeme podávat například preclíky, čerstvé rohlíky nebo i chléb.
### Tipy
2021-01-04 23:20:25 +01:00
- Pomazánku můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo tenkými kolečky červené cibulky.
- Namísto piva lze pomazánku naředit mlékem.