30 lines
952 B
Markdown
30 lines
952 B
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Rajčatová pomazánka"
|
||
|
date = 2020-03-31
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
||
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné"]
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "20"
|
||
|
source = "Kuchařka Pomazánky a saláty"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Pomazánkové máslo | 100 g
|
||
|
Rostlinné máslo | 100 g
|
||
|
Tavený sýr | 100 g
|
||
|
Rajčatový protlak | 2 lžíce
|
||
|
Kečup | dle chuti
|
||
|
|
||
|
1. Pomazánkové máslo, rostlinné máslo a tavený sýr vyšleháme do pěny.
|
||
|
1. Přidáme rajčatový protlak a zamícháme. Dle chuti můžeme přidat kečup. Případně osolíme, opepříme či trochu ocukrujeme.
|
||
|
1. Odložíme do lednice zhruba na půl hodinky odležet.
|
||
|
1. Mezitím si můžeme připravit napříkald topinky, na které potom pomazánku namažeme. Ozdobíme třeba zelenou petrželkou nebo tenkým proužkem pórku.
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
- Topinky nechte vychladnout před namazáním pomazánky. Jinak se pomazánka začne trochu roztékat.
|