receptty.org/content/coleslaw/index.md

36 lines
1.0 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2019-11-06 11:17:15 +01:00
+++
title = "Salát Coleslaw"
date = 2019-11-01
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["přílohy", "zelenina"]
2020-02-02 11:55:29 +01:00
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "f.o.o.d", "salát", "snadné", "vegetarian"]
2019-11-06 11:17:15 +01:00
[extra]
portions = "6"
time = "15"
2020-02-02 11:55:29 +01:00
source = "Časopis F.O.O.D."
2019-11-06 11:17:15 +01:00
+++
Ingredience ||
-|-
Bílé zelí | 400 g
Mrkev | 2 ks
Listy petrželky | 2 snítky
Bílý jogurt | 2-3 lžíce
Majonéza | 4 lžíce
Citronová šťáva | 2 lžíce
Sůl, pepř | dle chuti
1. Zelí nakrouháme na tenké proužky a vložíme do mísy.
1. Mrkev omyjeme, osušíme a pokud je pěkná, nemusíme se ani zbavovat slupky. Nastouháme jí nahrubo a vložíme do mísy se zelím.
1. Přidáme nasekanou petrželku.
1. Osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu.
1. Přidáme bílý jogurt a majonézu.
1. Pořádně obsah mísy promícháme.
1. Dále už je jen na nás a dochucujeme dle chuti.
### Tipy
- Coleslaw můžeme konzumovat ihned, nicméně doporučuji nechat chvíli odležet, aby se chutě propojili a zvýraznili.