1. V 1/3 mléka rozmícháme cukr a droždí a necháme 10 minut nabobtnat.
1. V míse smícháme mouky, sůl a zbylé mléko. Poté přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto. Je možné, že bude potřeba přilít buď trochu mléka anebo trochu mouky. Každá mouka vstřebává jiný poměr tekutiny.
1. Vytvarujeme bochánek, vložíme do mísy a zalijeme olivovým olejem. Obalíme v něm bochánek a mísu přikryjeme. Necháme kynout 60 minut.
1. Mezitím si můžeme smíchat obě pesta a nastrouhaný sýr. Případně dochutíme a zatím uložíme do lednice.
1. Vykynuté těsto si vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme na placku.
1. Tu potřeme pestovou směsí a po delší straně zabalíme do závinu.
1. Závin podélně rozřízneme až téměř do konce.
1. Nohy přes sebe překládáme a vždy upravíme překlad tak, aby byla směs směrem nahoru.
1. Díky překladům vytvoříme jakýsi pletenec. Vložíme ho do zapékací mísy nebo srnčího hřbetu a necháme 15 minut uležet.
1. Troubu si předehřejeme na 180° a vložíme závin. Pečeme 25-30 minut.
1. Před krájením necháme aspoň 20 minut vychladnout.