1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem.
1. Vložíme do trouby a pečeme, dokud nezměknou (cca 20 minut, hlídáme).
1. Cibuli a klobásy nakrájíme na kolečka.
1. Česnek prolisujeme.
1. Na široké pánvi (ideálně s nepřilnavým povrchem) si rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm cibulku, klobásu a česnek. Odstavíme a čekáme na brambory.
1. V míse si rozešleháme vejce se solí a pepřem a přidáme všechny suroviny - cibuli s česnekem a klobásou a upečené brambory.
1. Vše promícháme. Důkladně, ale opatrně, aby se brambory příliš nepolámaly.
1. Použitou pánev si s trochou oleje znovu rozehřejeme a vsypeme do ní všechnu bramborovou směs.
1. Směs porovnáme, aby hezky na pánvi ležela a na mírném plameni pečeme dozlatova.