receptty.org/content/banh-mi-s-trhanym-hovezim/index.md

39 lines
1.3 KiB
Markdown
Raw Permalink Normal View History

2024-10-24 10:09:57 +02:00
+++
title = "Bánh mì s trhaným hovězím"
date = 2024-10-24
author = "Emil"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["rychlé", "vietnam"]
[extra]
portions = "2"
time = "15"
+++
Bánh mì je výborný vietnamský sendvič. Typické je použití bagety, hovězího masa, nakládané zeleniny (mrkev), koriandru, a často i omáček jako majonézy nebo hořčice.
Jde se tady krásně vyřádit a není třeba se držet receptu. Například namísto barbecue omáčky jsem párkrát použil hoisin omáčku s chilli. Variacím se meze nekladou.
Ingredience ||
-|-
Bageta |
Trhané hovězí |
Cibule | 1 ks
Okurka | 1 ks
Kyselá nakládaná mrkev |
Čerstvý koriandr |
Barbecue omáčka |
Medovo-hořčičná majonéza |
Třtinový cukr |
1. Cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme a necháme pomalu smažit do křupava. Můžeme ji zasypat trochou třtinového cukru pro lepší karamelizaci.
2. Až bude cibule hotová, necháme ji odpočívat na papírové utěrce, aby se z ní dostalo co nejvíce oleje.
3. Hovězí maso zahřejeme a smícháme s omáčkou.
4. Bagetu podélně nařízneme.
5. Bagetu zevnitř bohatě natřeme medovo-hořčičnou majonézou.
6. Na každou stranu bagety zevnitř položíme dlouhý tenký plátek okurky.
7. Naplníme masem, cibulkou a nakládanou mrkví.
8. Navrch zasypeme bohatou porcí lehce nasekaného koriandru.