forked from em/receptty.org
46 lines
1.2 KiB
Markdown
46 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Tvarohový mazanec"
|
|
date = 2022-04-17
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["pečivo", "dezerty"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = ""
|
|
time = ""
|
|
source = "Jídelní Plán.cz - Aneta Schneiderová"
|
|
+++
|
|
|
|
Suché ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Mandlová mouka | 170 g
|
|
Kokosová mouka | 70 g
|
|
Kypřící prášek do pečiva | 0,5 sáčku
|
|
Xantanová guma | 3/4 lžičky
|
|
Citronová kůra | 1 lžička
|
|
Xylitol | 2 lžíce
|
|
Sůl | 1 špetka
|
|
|
|
Mokré ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Tvaroh měkký tučný | 250 g
|
|
Vejce | 2 ks
|
|
Máslo | 125 g
|
|
Vanilkový extrakt | 1 lžička
|
|
|
|
Na potření||
|
|
-|-
|
|
Vejce | 1 ks
|
|
Mandlem, lupínky | 20 g
|
|
|
|
1. V míse smícháme suché suroviny.
|
|
1. Do mísy přidáme mokré suroviny a zamícháme.
|
|
1. Dáme do lednice na hodinu nebo déle.
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 170°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
|
|
1. Z těsta uděláme bochánek, uhladíme ho a přeneseme na připravený plech.
|
|
1. Potřeme ho rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
|
|
1. Pečeme asi 50 minut (hlídáme, záleží na troubě - každá peče trochu jinak).
|
|
1. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout. Poté krájíme. |