forked from em/receptty.org
30 lines
796 B
Markdown
30 lines
796 B
Markdown
+++
|
|
title = "Bryndzová pomazánka s tvarohem"
|
|
date = 2022-10-30
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["pomazánky"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4-5"
|
|
time = "5"
|
|
source = "kniha Jíme zdravě ze spíže"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Bryndza | 125 g
|
|
Tvaroh, odtučněný | 250 g
|
|
Paprika sladká, mletá | 1 lžička
|
|
Petržel nebo pažitka |
|
|
|
|
1. Do misky vložíme bryndzu, tvaroh a sladkou papriku. Mícháme, dokud nebudou suroviny propojeny v hladkou strukturu.
|
|
1. Petrželku můžeme najemno nakrájenou vmíchat přímo do pomazánky nebo listy ozdobit pečivo s namazanou pomazánkou.
|
|
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Na bryndze nešetřete a vezměte nějakou kvalitní, ideálně přímo od farmáře. Je to na chuti opravdu znát. |