forked from em/receptty.org
36 lines
1.2 KiB
Markdown
36 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Západoafrická dušená cizrna s rajčaty"
|
|
date = 2022-10-15
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "30"
|
|
source = "časopis Gurmet"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Česnek | 6 stroužků
|
|
Červená paprika | 1 ks
|
|
Cizrna, sterilizovaná | 1 plechovka (400 ml)
|
|
Rostlinný olej | 2 lžíce
|
|
Rajčata krájená, sterilizovaná | 1 plechovka (400 ml)
|
|
Rajčatová passata | 150 g
|
|
Chilli omáčka | 2 lžíce
|
|
Arašídové máslo | 2 lžíce
|
|
Kokosové mléko | 200 ml
|
|
Sůl |
|
|
|
|
1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a papriku na kostičky. Cizrnu scedíme, propláchneme a dáme stranou okapat.
|
|
1. V hrnci nebo velké hlubové pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
|
|
1. Poté přidáme papriku a krátce ji opečeme.
|
|
1. Přilijeme rajčata, passatu, chilli omáčku (dávkujeme dle své chutě), arašídové máslo, kokosové mléko a cizrnu.
|
|
1. Podlijeme asi 100 ml vody a vaříme asi 20 minut, aby se chutě propojili a omáčka trochu zhoustla.
|
|
1. Jako přílohu můžeme zvolit rýži, pitu či quinou. Nebo pokrm můžeme podávat jako přílohu k masu. |