forked from em/receptty.org
39 lines
1.6 KiB
Markdown
39 lines
1.6 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Quinotto se žampiony a parmezánem"
|
|
date = 2023-02-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["těstoviny a rýže"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "30"
|
|
source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Žampiony | 500 g
|
|
Quinoa, bílá | 150 g
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Tymián, čerstvý | 3-4 snítky
|
|
Víno bílé, suché | 150 ml
|
|
Zeleninový vývar, horký | 150 ml
|
|
Parmezán, strouhaný | 100 g
|
|
Sůl |
|
|
Pepř, čerstvě mletý |
|
|
|
|
|
|
1. Žampiony očistíme, uřízneme konce nožiček a nakrájíme. Pokud jsou větší, tak na silnější plátky, pokud menší, tak stačí přepůlit.
|
|
1. Cibuli nakrájíme nadrobno.
|
|
1. Quinou propereme v horké vodě a necháme okapat.
|
|
1. Tymián opláchneme a osušíme.
|
|
1. Do hrnce nalijeme víno a vývar, nasypeme quinou, parmezán, tymián a cibuli. Trošku osolíme a opepříme (pokud máme slanější vývar, tento krok můžeme vynechat). Zamícháme.
|
|
1. Na směs poklademe žampiony, zakryjeme hrnec poklicí a přivedeme k varu. Poté teplo snížíme a při střední teplotě vaříme asi 20 minut. Ideálně každých 5 minut promícháme.
|
|
1. Pokud na konci zbylo ještě trochu vývaru na dně hrnce, tak sporák vypneme a hrnec necháme jen zakrytý chvíli stát. Mezitím si můžeme připravit například oblohu.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Pokud máme houby sušené, můžeme si zhruba 5 gramů předem namočit do horkého vývar, poté vyndat a nakrájet na menší kousky. V tuto chvíli můžeme snížit množství žampionů na 400 g. |