forked from em/receptty.org
36 lines
1.3 KiB
Markdown
36 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Chléb bez hnětení"
|
|
date = 2021-03-29
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["pečivo"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "hrnkové", "levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "8"
|
|
time = "kynutí 12h + pečení 40"
|
|
source = "MaminčinyRecepty.cz"
|
|
+++
|
|
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Hladká mouka | 3 hrnky
|
|
Žitná chlebová mouka | 1 hrnek
|
|
Sůl | 2 lžičky
|
|
Drcený kmín | 1 lžička
|
|
Sušené droždí | 1/2 lžičky
|
|
Voda, vlažná | 2 hrnky
|
|
Ocet | 1 lžička
|
|
|
|
1. V míse smícháme mouky, sůl, kmín a droždí.
|
|
1. Přilijeme vodu a ocet. Směs promícháme, aby se mouka vsákla do vody. Více míchat není třeba.
|
|
1. Těsto poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou nebo potravinovou fólií.
|
|
1. Necháme kynout 12-18 hodin.
|
|
1. Poté těsto lehce promícháme vařečkou, opět posypeme trochou mouky a necháme kynout ještě 30 minut.
|
|
1. Mezitím si připravíme zapékací mísu, kterou můžeme přiklopit. Vložíme ji do trouby, kterou rozehřejeme na 230°C.
|
|
1. Rozpálenou mísu vyndáme a přehrneme do ní těsto z mísy. Vršek chleba můžeme posypat trochou kmínu. Mísu přikryjeme víkem a vložíme do trouby.
|
|
1. Pečeme 30 minut, poté odstraníme víko. Dopečeme ještě 20 minut. Na poklep by měl znít dutě.
|
|
1. Upečený chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout. |