forked from em/receptty.org
38 lines
1.3 KiB
Markdown
38 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Coleslaw se smetanou"
|
|
date = 2020-04-02
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "6"
|
|
time = "90"
|
|
source = "iGurmet"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Zelí bílé | 1 menší hlávka
|
|
Mrkev | 1 větší kus
|
|
Celer | 1/4 kusu
|
|
Cibule | 1 menší kus
|
|
Smetana ke šlehání | 100 ml
|
|
Majonéza | 200 g
|
|
Cukr | 2 lžíce
|
|
Ocet | 1 lžička
|
|
Pepř |
|
|
Sůl |
|
|
|
|
1. Zelí nakrouháme na tenké nudličky a vložíme do mísy.
|
|
1. Posypeme zhruba 1 lžící soli, rukama pořádně promícháme a necháme zhřehnout.
|
|
1. Mezitím si očistíme a nahrubo nastouháme mrkev. Celer očistíme a nastouháme najemno.
|
|
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
|
|
1. Tekutinu, kterou zelí pustí, slejeme.
|
|
1. K zelí přisypeme nakrájenou zeleninu a zamícháme.
|
|
1. V menší misce si našleháme smetanu. Ne uplně to tuhé pěny, něco na půl cesty.
|
|
1. Přidáme majonézu, cukr, promícháme a nalijeme do salátu.
|
|
1. Salát dochutíme solí, pepřem a octem. V případě potřeby můžeme přidat ještš cukr.
|
|
1. Necháme odležet v lednici minimálně hodinu (nebo i přes noc). Poté opět promícháme a můžeme podávat. Pokrm se hodí jako příloha k masu nebo jen tak s chlebem k večeři. |