forked from em/receptty.org
45 lines
2.0 KiB
Markdown
45 lines
2.0 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Brokolicová pizza"
|
|
date = 2022-04-16
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina", "ostatní"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "60"
|
|
source = "KetoDiet.cz"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Brokolice | 250 g
|
|
Vejce | 1 ks
|
|
KetoDiet Proteinový nápoj | 1 odměrka (15 g)
|
|
Parmezán, nastrouhaný | 20 g
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
Oregano, sušené | 2 špetky
|
|
Rajčatový protlak | 70 g
|
|
Česnek | 1 stroužek
|
|
Voda | max 2 lžíce
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Kulatou formu na koláč si vyložíme papírem.
|
|
1. Brokolici rozebereme na růžičky a rozmixujeme nadrobno. Brokolici přesypeme do připraveného plechu a dáme na 10 minut do trouby.
|
|
1. Po vyndání z trouby ji přesypeme do mísy a necháme pár minutech zchladnout (je to velmi rychlé).
|
|
1. Přidáme vejce, 10 g nastrouhaného parmezánu, osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného oregána.
|
|
1. Směs na těsto zamícháme a přendáme do koláčové formy vyložené papírem. Rozprostřeme na rovnoměrnou placku a dáme do trouby na 10 minut.
|
|
1. Mezitím si v mističce smícháme rajčatový protlak s trochou soli, pepřem, špetkou oregana a prolisovaným stroužkem česneku. Pokud budeme chtít dosladit, tak špetkou březového cukru nebo jiného sladidla. Přidáme 1 lžíci vody, promícháme a pokud stále nemáme pěkně roztíratelnou "omáčku", tak přidáme i druhou lžíci vody.
|
|
1. Z trouby vyndáme pizzu, potřeme ji rajčatovou omáčkou a ozdobíme šunkou, nastrouhaným sýrem (např. zbytkem parmazánu nebo mozzarellou) či jinými surovinami.
|
|
1. Vložíme do trouby ještě na 10-15 minut.
|
|
1. Po vyndání ihned krájíme a podáváme.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Pokud nemáme proteinový nápoj, nahradíme jakoukoli ořechovou moukou (mandlová, kokosová atd). Množství odhadneme dle potřeby - každá mouka saje jinak
|
|
- Na obložení můžeme použít cokoli, co máme rádi - žampiony (doporučuji předtím osmahnout na pánvi), nivu, špenát, pršut atd |