forked from em/receptty.org
36 lines
1.2 KiB
Markdown
36 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Ovocná přesnídávka"
|
|
date = 2021-03-04
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["dezerty"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "8-10 skleniček"
|
|
time = "40"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Ovoce | 2500 g
|
|
Voda | 120 ml
|
|
Citronová šťáva | z 1/2 citronu
|
|
Cukr | 1 lžiščka
|
|
Vanilkový puding | 2 sáčky
|
|
|
|
1. Připravíme si sterilizované skleničky.
|
|
1. Ovoce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Pokud bude ovoce příliš tvrdé, necháme ještě chvíli povařit.
|
|
1. Rozmixujeme ručním mixérem.
|
|
1. V troše vody si rozmícháme cukr a pudinky. Vlijeme do hrnce a rozmícháme.
|
|
1. Povaříme 2 minuty.
|
|
1. Rozdělíme do sterilizovaných skleniček.
|
|
1. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
|
|
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Přesnídávky by měly vydržet ve spíži asi měsíc, ale pro jistotu je můžeme skladovat i v lednici a prodloužit tím jejich trvanlivost. Vyplatí se ve chvíli, kdy se víčko špatě chytne a nedoléhá.
|
|
- Skleničky s vypouklým víčkem spotřebujte jako první. Víčko špatně dolehlo a jsou náchylnější k tomu, aby se dříve zkazily. |