forked from em/receptty.org
35 lines
1.3 KiB
Markdown
35 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Rohlíky z vícedruhové mouky"
|
|
date = 2020-05-03
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["přílohy"]
|
|
tagy = ["hrnčíkové", "levné", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "10-12"
|
|
time = "120"
|
|
source = "MaminčinyRecepty.cz"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Vlažná voda | 1 1/4 hrnku
|
|
Čerstvé droždí | 1/2 kostky
|
|
Cukr | 1 lžička
|
|
Hladká mouka | 2 hrnky
|
|
Špaldová celozrnná mouka | 1 hrnek
|
|
Sůl | 2 lžičky
|
|
Olivový olej | 3 lžíce
|
|
|
|
1. V 1/4 hrnku vody smícháme cukr a droždí a necháme 10 minut nabobtnat.
|
|
1. V míse smícháme obě mouky a sůl.
|
|
1. K moukám nalijeme olej a zbylou vodu. Přilijeme kvásek a vymícháme hladké těsto.
|
|
1. Necháme 60 minut nakynout. Stačí v pokojové teplotě nebo můžeme i na topení.
|
|
1. Na pomoučněný vál vyklopíme těsto a rozdělíme ho na 10-12 dílků (záleží, jak velké chceme rohlíky).
|
|
1. Z každého kousku těsta vytvoříme požadovaný tvar pečiva a pokládáme je na papírem vyložený plech.
|
|
1. Necháme ještě 15-20 minutek nakynout.
|
|
1. Rohlíky potřeme vodou.
|
|
1. Troubu předehřejeme na 200°C a rohlíky či jiné tvary pečeme 20 minut. V polovině doby je vyndáme, a potřeme slanou vodou (trochu vody plus špetka soli). Vrátíme do trouby otočené a prohozené.
|
|
1. Upečené rohlíky necháme vychladnout. |