forked from em/receptty.org
31 lines
1.2 KiB
Markdown
31 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Vepřové plátky na cistronové šalvěji"
|
|
date = 2023-02-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vepřové"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "20"
|
|
source = "inspirace recepty Albert"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Vepřové plátky | 4 ks
|
|
Citron, bio | 1 ks
|
|
Šalvěj, čerstvá, najemno nasekaná | 1 lžíce + na ozdobu
|
|
Sůl |
|
|
Pepř |
|
|
Olivový olej | na osmažení
|
|
|
|
1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a z obou stran do nich uděláme lehké zářezy.
|
|
1. Citron omyjeme a osušíme. Ostrouháme z něj všechny kůru a vymačkáme šťávu z poloviny plodu.
|
|
1. V misce si smícháme citronovou šťávu, všechny kůru, hodně soli a pepře a pokrájenou šalvěj. Promícháme a chvilinku můžeme nechat uležet. Směs bude opravdu velmi silná, ale není třeba se obávat - na plátkách vynikne akorát.
|
|
1. pPlátky potřeme směsí z obou stran a vmasírujeme.
|
|
1. Rozehřejeme pánev, ideálně grilovací a vlijeme do ní trochu oleje.
|
|
1. Plátky grilujeme z obou stran asi 6-8 minut.
|
|
1. Na talíři servírujeme s plátkem másla, lískem šalvěje, a můžeme i plátkem citronu. Jako příloha se hodí například bramborová kaše. |