forked from em/receptty.org
49 lines
1.7 KiB
Markdown
49 lines
1.7 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Rybí tacos v pivním těstíčku"
|
|
date = 2019-07-22
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["hlavní chod"]
|
|
tagy = ["snadné", "maso", "bezlaktózové"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "45"
|
|
source = ""
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Filet z tresky | 4 ks
|
|
Černé pivo | 100 ml
|
|
Cukr krupice | 1 lžička
|
|
Mletá paprika | 1/2 lžičky
|
|
Vejce | 1 ks
|
|
Hladká mouka | 100 g
|
|
Tortilla | 4 ks
|
|
Ledový salát | 1/2 hlávky
|
|
Rajče | 1 ks
|
|
Rostlinný olej | 100 ml
|
|
Bílý jogurt | 100 g
|
|
Čerstvý koriandr | 1 hrst
|
|
Sůl, bílý pepř | Dle chuti
|
|
Česnek | 1 stroužek
|
|
|
|
|
|
|
|
1. V misce si pořádně smícháme pivo, cukr, papriku vejce a mouku. Necháme 15 minut odležet.
|
|
1. Jogurt smíchejte s česnekem, solí, pepřem a nasekaným koriandrem. Nechte také uležet.
|
|
1. Do hlubší pánve si připravte olej.
|
|
1. Stranou na talíř položte několik kuchyňských utěrek - budou potřečba na vsáknutí přebytečného tuku.
|
|
1. Rybí filety osušte, osolte, opepřete. Pokud máte přílišvelké kousky přepulte - měly by být tlusté asi jako dva prsty.
|
|
1. Salát natrhejte na listy a omyjte od hlíny. Rajčeta omyjte a nakrájejte na půlkolečka.
|
|
1. Rozehřejte si olej v pánvi.
|
|
1. Filety obalte v mouce, pak v těstíčku a dejte smažit.
|
|
1. Hotové by měli být asi za 6-8 mimnut. Poté je přendejte na připravený taliř s utěrkami a nechte vsáknout olej.
|
|
1. Připravte si tortillu, dejte do ní salát, rajče, asi dva kousky osmahnuté ryby a pokapejte jogurtovou zálivkou.
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
- Pokud nechcete čtyři klasické porce a tvoříte to třeba na párty, doporučuji koupit tortilly s menším přůměrem (klidně ty nejmenší, co nejdete). Pak stačí dát do tortilly k zelenině jeden rybí kousek a máte mini tacos.
|