forked from em/receptty.org
1.5 KiB
1.5 KiB
+++ title = "Italské rizoto s bazalkovým pestem" date = 2020-01-20 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["těstoviny a rýže"] tagy = ["bezlepkové", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "4" time = "30" source = "iGurmet" +++
Ingredience | |
---|---|
Olivový olej | 4 lžíce |
Cibule | 1 ks |
Česnek | 2 stroužky |
Arborio rýže | 1 hrnek |
Bílé suché víno | 1/2 hrnku |
Vývar | 750 ml |
Máslo | 1 lžíce |
Nastrouhaný parmezán | 100 g |
Bazalkové pesto | 2 lžíce |
Salátek | |
---|---|
Sušená rajčata | 6 ks |
Rukola | 2 hrsti |
Sůl | |
Pepř | |
Olivový olej |
- V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přisypeme cibuli a po chvíli česnek. Necháme zesklovatět.
- Vsypeme nepropláchnutou rýži a mícháme. Rýže za chvíli "zprůhlední".
- V tuto chvíli vlijeme najednou bílé víno, zamícháme a necháme vsáknout do rýže.
- Poté po sběračkách přiléváme vývar a stále mícháme. Další sběračku vlijeme vždy pokaždé, když už je předchozí várka vsáknutá. Takto postupujeme až do vypotřebování vývaru. Bude to trvat 15-20 minut.
- Pokud je rýže měkká a vývar vsáknutý, odstavíme z plotny. Vmícháme máslo, parmezán a pesto. Necháme chvilku odpočinout.
- Mezitím si vytvoříme rychlý salátek. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky.
- Do misky vložíme rukolu, rajčátka, osolíme, opepříme a zalijeme trochou olivového oleje.
- Servírujeme rizoto společně se salátkem.
Tipy
- Rýži nepromýváme, abychom zabránili uvolňování škrobu a rýže se tím hezky slepila.