forked from em/receptty.org
36 lines
1.3 KiB
Markdown
36 lines
1.3 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Bramborák s ovesnými vločkami"
|
|
date = 2020-11-15
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["přílohy", "zelenina"]
|
|
tagy = ["levné", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "60"
|
|
source = "Gurmet 10/20"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Brambory | 750 g
|
|
Ovesné vločky | 80 g
|
|
Vejce | 1 ks
|
|
Mléko | 200 ml
|
|
Česnek | 3 stroužky
|
|
Sušená majoránka | 1 lžíce
|
|
Drcený kmín | 1/2 lžičky
|
|
Sůl | 1 lžička
|
|
Sádlo/Olej na smažení |
|
|
|
|
1. Brambory oloupeme a do mísy je nastrouháme na jemné části struhadla. Takto necháme stát 3 minuty, aby pustili vodu.
|
|
1. Mezitím si ohřejeme mléko zhruba pod bod varu.
|
|
1. Brambory scedíme a vymačkáme co nejvíce vody.
|
|
1. Přidáme k nim vločky, vejce, mléko, prolisovaný česnek, majoránku, kmín a sůl. Vše pořádně promícháme.
|
|
1. V těžké (ejlépe silnostěnné) pánvi si rozehřejeme tuk.
|
|
1. Pokud chceme malé bramboráčky, nanášíme lžící. Pokud velké placky, nanášíme naběračkou. Naneseme požadované množství a rozetřeme do co nejtenčí placky. Smažíme z každé strany 2-3 minuty.
|
|
1. Po vyndání z pánve vložíme na talířek vyložený ubrouskem a ještě jedním ubrouskem překryjeme. Takto bramboráky vrstvíme na sebe, aby z nich ubrousky odsály co nejvíce tuku.
|
|
1. Podávat můžeme například s uzeným a se zelím.
|