forked from em/receptty.org
34 lines
1.1 KiB
Markdown
34 lines
1.1 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Šopský salát"
|
|
date = 2021-05-16
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "salát", "snadné", "vegetarian"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "15 min + odležení 30"
|
|
source = ""
|
|
+++
|
|
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Cibule červená | 2 ks
|
|
Okurka salátová | 2 ks
|
|
Rajčata | 600 g
|
|
Paprika (červená / žlutá) | 600 g
|
|
Olivový olej | 50-70 ml
|
|
Citronová šťáva |
|
|
Sůl |
|
|
Balkánský sýr | 500 g
|
|
|
|
1. Zeleninu omyjeme. Rajčata zbavíme vodnatého vnitřku. Okurku můžeme oloupat.
|
|
1. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na tenké půlkroužky. Někdo má rád drobnější, někdo zase větší kusy. Nakrájejte dle své libosti.
|
|
1. Zeleninu nasypeme do větší mísy. Dle chuti zalijeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
|
|
1. Opatrně vše promícháme a necháme odležet v lednici. Ideálně hodinu, aby se chutě prolnuly. V případě nouze a hladu můžeme vyndat dříve.
|
|
1. Balkánský sýr rozdrobíme do salátu a jemně promícháme.
|
|
1. Salát podáváme s čerstvým pečivem. |