forked from em/receptty.org
35 lines
1.4 KiB
Markdown
35 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Pečený obalovaný hermelín"
|
|
date = 2020-11-15
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["ostatní"]
|
|
tagy = ["pečené"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "2"
|
|
time = "60"
|
|
source = "Jíme zdravě v zimě"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Brambory | 400 g
|
|
Olej |
|
|
Sůl |
|
|
Hermelín se sníženým obsahem tuku | 2 ks
|
|
Šunka | 90 g
|
|
Špaldová mouka | 3 lžíce
|
|
Vejce | 1 ks
|
|
Kukuřičná strouhanka | 1-2 hrsti
|
|
|
|
1. Troubu předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
|
|
1. Brambory omyjeme a osušíme. Neloupeme. Nakrájíme je na klínky a rozložíme na plech tak, aby se tam vešli ještě hermelíny.
|
|
1. Brambory postříkáme (nebo zakápneme) olejem, lehce posolíme a vložíme do trouby na 25 minut.
|
|
1. Mezitím si připravíme hermelíny - rozkrojíme podélně napůl, do obou sýrů rozdělíme šunku a tu ze strany obkrojíme, aby nepřesahovala ven. Přiklopíme druhou stranou sýru.
|
|
1. Do tří talířů nebo misek si připravíme mouku, do dalšího rozkvedlané vejce a do posledního strouhanku.
|
|
1. V tomto pořadí obalíme hermelíny. Poté postup zopakujeme, takže oba hermelínu budou mít dvojitou vrstvu obalení. Obalujeme pečlivě, aby se snížila šance vytečení sýru.
|
|
1. Po uplynutí doby pečení brambor k nim přidáme hermelíny a pečeme ještě 20 minut.
|
|
1. Během tohoto pečení si můžeme připravit například odlehčenou tatarskou omáčku. |