forked from em/receptty.org
1.3 KiB
1.3 KiB
+++ title = "Rohlíky z vícedruhové mouky" date = 2020-05-03 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["přílohy"] tagy = ["hrnčíkové", "levné", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "10-12" time = "120" source = "MaminčinyRecepty.cz" +++
Ingredience | |
---|---|
Vlažná voda | 1 1/4 hrnku |
Čerstvé droždí | 1/2 kostky |
Cukr | 1 lžička |
Hladká mouka | 2 hrnky |
Špaldová celozrnná mouka | 1 hrnek |
Sůl | 2 lžičky |
Olivový olej | 3 lžíce |
- V 1/4 hrnku vody smícháme cukr a droždí a necháme 10 minut nabobtnat.
- V míse smícháme obě mouky a sůl.
- K moukám nalijeme olej a zbylou vodu. Přilijeme kvásek a vymícháme hladké těsto.
- Necháme 60 minut nakynout. Stačí v pokojové teplotě nebo můžeme i na topení.
- Na pomoučněný vál vyklopíme těsto a rozdělíme ho na 10-12 dílků (záleží, jak velké chceme rohlíky).
- Z každého kousku těsta vytvoříme požadovaný tvar pečiva a pokládáme je na papírem vyložený plech.
- Necháme ještě 15-20 minutek nakynout.
- Rohlíky potřeme vodou.
- Troubu předehřejeme na 200°C a rohlíky či jiné tvary pečeme 20 minut. V polovině doby je vyndáme, a potřeme slanou vodou (trochu vody plus špetka soli). Vrátíme do trouby otočené a prohozené.
- Upečené rohlíky necháme vychladnout.