+++ title = "Pražená dýňová semínka" date = 2024-10-19 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["přílohy"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"] [extra] portions = "3" time = "30" +++ Ingredience || -|- Semínka vydlabaná z dýně | Olej | 1 lžíce Sůl | Koření dle chuti | 1. Trubu si předehřejeme na 160°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. 1. Prstama očištíme semínka od dužiny a zbylou dužinu můžeme případně přidat k pokrmu z dýně, který třeba zrovna děláme. 1. Semínka propláchneme a vložíme je na 10 minut do vroucí vody. Poté je scedíme, propláchneme studenější vodou a osušíme papírovou utěrkou. 1. Poklademe je na plech, postříkáme trochou oleje, promícháme, trochu osolíme a dle chuti můžeme přidat koření (sladká paprika, rozmarýn atp) 1. Plech dáme do trouby. Pečeme 20-30 minut, často promícháváme. (). Semínka jsou hotová až budu lehce zhnědlá. 1. Po vyndání z trouby je můžeme rovnou přesypat do misky a podávat. Jsou totiž zchladlá do 5 min. ### Tipy - Druhou možností přípravy semínek: namísto trouby je můžeme opražit na pánvi. To zabere nějakých 10-15 minut.Předchozí přípava je však stejná. Z trouby však chutnají lépe.