+++
title = "Treska v bylinkové krustě"
date = 2021-03-09
author = "Terezka"

[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlaktózové", "pečené", "ryby", "snadné"]


[extra]
portions = "4"
time = "30"
source = "Albert recepty"
+++

Ingredience ||
-|-
Treska pestrá, filet | 4 ks
Olivový olej |
Sůl | 
Pepř | 
Strouhanka | 100 g
Petržel, pokrájená | 1 hrst
Kopr, pokrájený | 1/2 hrsti
Mátové lístky, pokrájené | 1/2 hrsti
Citronová šťáva | z 1/2 kusu

1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem.
1. Tresku omyjeme, osušíme a položíme na plech.
1. Zakápneme ji olivovým oleje, osolíme a opepříme. Takto připravíme z obou strany všechny filety.
1. Plech vložíme do trouby na 10 minut.
1. Mezitím si připravíme strouhanku. Strouhanku si smícháme s trochou soli a pepře, petrželí, koprem, mátou a promícháme. 
1. Přilijeme šťávu z poloviny citronu a 4 lžíce olivového oleje. Poctivě promícháme.
1. Tresky vyndáme z trouby, rozdělíme na ně strouhankovou směs a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut.
1. Podávat můžeme například s [bramborovo-mrkvovým pyré](@/bramborovo-mrkvove-pyre/index.md)