diff --git a/content/cheesecake-brownies/index.md b/content/cheesecake-brownies/index.md index a8579d8..1745ec5 100644 --- a/content/cheesecake-brownies/index.md +++ b/content/cheesecake-brownies/index.md @@ -17,11 +17,11 @@ source = "SugarFreeMum.com" Tmavé těsto || -|- Vejce | 4 ks -Máslo, změklé | 1/4 hrnku -Zakysaná smetana | 1/2 hrnku +Máslo, změklé | 80 g +Zakysaná smetana | 100 g Vanilkový extrakt | 1 lžička -Kakao | 1/2 hrnku -Březový cukr | max. 1/4 hrnku +Kakao | 60 g +Březový cukr | 3 lžíce Instantní káva | 1 lžička Prášek do pečiva | 1 lžička Sůl | 1 špetka @@ -30,14 +30,14 @@ Světlé těsto || -|- Krémový sýr | 230 g Vejce | 1 ks -Březový cukr | 1-3 lžíce +Březový cukr | 1-2 lžíce Vanilkový exktrakt | 1/2 lžičky 1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech nebo zapékací mísu o velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem. 1. V míse vyšleháme vejce, máslo, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. 1. V jiné míse smícháme kakao, březový cukr, kávu, prášek od pečiva a sůl. Promícháme. 1. Suché ingredience postupně vmixujeme do mokré směsi a těsto dáme stranou. -1. Mísa, ve které byli suché ingredience můžeme použít na světlé těsto - všechny ingredience vyšleháme do hladkého těsta. Březový cukr přidáváme dle vlastní chuti. -1. Do připraveného plechu nebo zapékací mísy nalijeme půlku tmavého těsta, půlku světlémo a trochu promícháme kuchyňským nožem, aby se vytvořil pěkný vzor. Na to nalijeme zbytek tmavého těsta a na něj zbytek světlého těsta a opět vytvoříme vzor pomocí nože. -1. Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, maximálně však 50 min. Zkoušíme špejlí a pokud těsto na špejli vypadá tekutě a syrově, ještě chvíli necháme v troubě. Brownies bude mít trochu "hýbavý" uprostřed. Ale nebojme se, on schladne a tím se še vyřeší. Při vyndavání z trouby musí být dezert sem tam popraskyný a lehce nazlátlý. -1. Necháme vychladnout, případně můžeme dát i na noc do ledničky. Nakrájíme na 16 kousků, protože jak známo, tak brownies je těžší dezert a proto jsou menší kousky ideální. +1. Mísa, ve které byly suché ingredience můžeme použít na světlé těsto - všechny ingredience vyšleháme do hladkého těsta. Březový cukr přidáváme dle vlastní chuti. +1. Do připraveného plechu nebo zapékací mísy nalijeme půlku tmavého těsta, celé světlé a zbylou polovinu tmavého. Trochu promícháme kuchyňským nožem, aby se vytvořil pěkný vzor. +1. Vložíme do trouby a pečeme 35-40 minut, maximálně však 50 min. Zkoušíme špejlí a pokud těsto na špejli vypadá tekutě a syrově, ještě chvíli necháme v troubě. Brownies bude mít trochu "hýbavý" uprostřed. Ale nebojme se, on schladne a tím se še vyřeší. Při vyndavání z trouby musí být dezert sem tam popraskaný a lehce nazlátlý. +1. Necháme vychladnout, případně můžeme dát i na noc do ledničky. Nakrájíme na 16 kousků, protože jak známo, tak brownies je těžší dezert a proto jsou menší kousky ideální. \ No newline at end of file