diff --git a/content/odlehcena-tatarska-omacka/index.md b/content/odlehcena-tatarska-omacka/index.md new file mode 100644 index 0000000..f5cc311 --- /dev/null +++ b/content/odlehcena-tatarska-omacka/index.md @@ -0,0 +1,35 @@ ++++ +title = "Odlehčená tatarská omáčka" +date = 2020-11-15 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["přílohy"] +tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] + +[extra] +portions = "2" +time = "10" +source = "Jíme zdravě v zimě" ++++ + +Ingredience || +-|- +Jogurt | 200 g +Nakládaná okurka | 1 velký kus +Jarní cibulka | 1 stonek +Dijonská hořčice | 1 lžička +Sůl | +Pepř | + +1. Jogurt dáme do misky. +1. Okurku a cibulku nakrájíme na drobné kousky a přisypeme k jogurtu. +1. Přidáme hořčici, trochu soli a pepře. Směs zamícháme, případně dochutíme dle potřeby. +1. Můžeme použít ihned, nebo chvíli nechat rozležet v lednici. + + +### Tipy + +- Jogurt je nejlepší nějaký hustší - selský nebo řecký (a nebo bio selský). +- +-