From 3d967454dd5badf41b64461282ac7c96e1454020 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: =?UTF-8?q?Terezka=20Tich=C3=A1?= Date: Tue, 25 Jul 2023 15:49:32 +0200 Subject: [PATCH] =?UTF-8?q?Oprava=20p=C5=99eklep=C5=AF?= MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit --- content/lilkove-lasagne-s-riccotou/index.md | 18 +++++++++--------- 1 file changed, 9 insertions(+), 9 deletions(-) diff --git a/content/lilkove-lasagne-s-riccotou/index.md b/content/lilkove-lasagne-s-riccotou/index.md index 46ea838..95eb781 100644 --- a/content/lilkove-lasagne-s-riccotou/index.md +++ b/content/lilkove-lasagne-s-riccotou/index.md @@ -23,27 +23,27 @@ Cibule | 1 ks Mleté maso | 500 g Česnek | 3 stroužky Marinara (viz Tipy) | 680 g +Bazalka, sušená | 1 lžička Ricotta | 450 g Směs italských bylinek | 1/2 lžičky Vejce | 1 ks -Parmezan | 100 g +Parmezán | 100 g Mozzarella, strouhaná | 250 g Petržel, pokrájená | 1 lžíce Sůl | Pepř | 1. Troubu rozehřejeme na 190°C. Pečící plech si vyložíme papírem. -1. Lilky omyjeme a pokrájíme na dlouhé tenké (asi 0,5 cm) plátky. Ty položíme na plech, mašlovačkou potřeme 1 lžící oleje, trochu posolíme, popepříme a dáme do trouby na 15 minut. poté vyndáme z trouby, ale troubu necháme zapnutou. -1. Mezitím oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Česnek'oloupeme a pokrájíme na tenké plátky -1. Na pánvi rozehřejeme asi půl lžíce oleje, přidáme mleté maso, trochu osolíme, opepříme a opékáme a mícháme asi 6-7 minut. +1. Lilky omyjeme a pokrájíme na dlouhé tenké (asi 0,5 cm) plátky. Ty položíme na plech a pomocí mašlovačky je potřeme asi 1 lžící oleje, trochu posolíme, popepříme a dáme do trouby na 15 minut. Poté vyndáme z trouby a troubu necháme zapnutou. +1. Mezitím oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. +1. Na pánvi rozehřejeme zbylou 1 lžíce oleje, přidáme mleté maso, trochu osolíme, opepříme a opékáme a mícháme asi 6-7 minut. 1. Poté přidáme cibuli, opékáme 3 minuty. 1. Nakonec česnek a mícháme ještě asi 30 vteřin. -1. K masu vlijeme rajčatovou marinaru, zamícháme a vypneme sporák. -1. V míse smícháme ricottu, smes italských bylinek, vejce, parmezan, trošku soli a pepře (se solí opatrně, protože sýry už budou dost slané). +1. K masu přidáme rajčatovou marinaru, sušenou bazalku zamícháme a vypneme sporák. +1. V míse smícháme ricottu, směs italských bylinek, vejce, parmezán, trošku soli a pepře (se solí opatrně, protože sýry už budou dost slané). 1. Připravíme si zapékací mísu a vrstvíme následovně: 2 lžíce masové směsi na dno, vyložit řadou upečených lilků, trochu ricottové směsi, trochu masové směsi, posypat mozzarellou. A opět lilky, ricottová směs, masová směs, mozarella. Vstvíme tak dlouho, dokud nám nedojdou ingredience. Skončit bychom měli mozarellou. -1. Posypeme petrželkou, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut. Poté alobal sundáme a pečeme ještě 10 minut. Následně vyndáme z trouby a necháme 7-10 minut odpočinout. Nakrájíme na porce a můžeme podávat. - +1. Posypeme petrželkou, mísu zakryjeme alobalem nebo poklicí a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut. Poté alobal sundáme a pečeme ještě 10 minut. Následně vyndáme z trouby a necháme 7-10 minut odpočinout. Nakrájíme na porce a můžeme podávat. ### Tipy -- Marinara je italská omáčka z rajčat, cibule, česneku a bylinek. Někdy je možné nalézt i s parmezánem. Prodává se v tetrapaku nebo ho sháním například v Lidlu ve vyšší sklenici (asi 680 g). +- Marinara je italská omáčka z rajčat, cibule, česneku a bylinek. Někdy je možné nalézt i s parmezánem. Prodává se v tetrapaku nebo ho sháním například v Lidlu ve vyšší sklenici (asi 680 g). Pokud marinaru náhodou neseženeme, může posloužit i pasatto (pasírovaná rajčata).