diff --git a/content/kachna-s-italskym-salsa-verde/img.jpg b/content/kachna-s-italskym-salsa-verde/img.jpg new file mode 100644 index 0000000..ab8c8dc Binary files /dev/null and b/content/kachna-s-italskym-salsa-verde/img.jpg differ diff --git a/content/kachna-s-italskym-salsa-verde/index.md b/content/kachna-s-italskym-salsa-verde/index.md new file mode 100644 index 0000000..7ec5505 --- /dev/null +++ b/content/kachna-s-italskym-salsa-verde/index.md @@ -0,0 +1,29 @@ ++++ +title = "Kachna s Italským Salsa Verde" +date = 2024-11-27 +author = "Emil" + +[taxonomies] +kategorie = ["maso"] + +[extra] +portions = "2" +time = "20" ++++ + +Ingredience || +-|- +Kachní prso s kúží | 1 ks +Směs pěti koření (Five-spice) | +Sůl | +Pepř | + +1. Připravíme Italské salsa verde. +2. a kůži kachního prsa vyřízneme mřížku s rozestupy přibližně 1 cm. +3. elé prso důkladně osolíme, opepříme a obalíme směsí pěti koření. +4. rso položíme kůží dolů na studenou, suchou pánev. +5. ánev postavíme na rozpálenou plotnu a necháme, dokud se kůže nezačne smažit. Tento postup zajistí, že se z kůže uvolní dostatek tuku. +6. rso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a vložíme do předem rozpálené trouby na 200 °C. +7. ečeme, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne přibližně 50 °C, což trvá zhruba 6–8 minut. +8. aso vyndáme z trouby a necháme odpočinout, aby jeho teplota dosáhla přibližně 54 °C. +9. akrájíme na silnější plátky a podáváme.