diff --git a/content/rychla-mexicka-polevka/index.md b/content/rychla-mexicka-polevka/index.md index 315d395..c5bea3f 100644 --- a/content/rychla-mexicka-polevka/index.md +++ b/content/rychla-mexicka-polevka/index.md @@ -21,25 +21,36 @@ Olivový olej | 2 lžíce Červené fazole sterilizované | 400 g Kukuřice sterilizovaná | 340 g Rajčata krájená sterilizovaná | 400 g -Kuřecí bujón bio | 2 ks -Taco koření | 1 lžíce +Kuřecí bujón | 2 ks Koriand list sušený | 1 větší špetka -Tabasco | +Tabasco | Pepř | Sůl | Tortilla | 4 ks Limetka | 1 ks Zakysaná smetana | 1 kelímek +Mix koření || +-|- +Sůl | 1 lžička +Mleté chilli | 1 lžička +Černý pepř | 1 lžička +Mletý kmín | 1/2 lžičky +Paprika | 1/2 lžičky +Sušený česněk | 1/2 lžičky +Sušená cibule | 1/2 lžičky +Oregano | 1/2 lžičky +Chilli vločky | 1/4 lžičky + 1. Cibule nakrájíme nadrobno. 1. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku (asi 2 minuty). 1. Mezitím slijeme a lehce propláchneme fazole a kukuřici. 1. Přilijeme všechny tři plechovky - fazole, kukuřice a rajčata. 1. Do plechovky od rajčat vlijeme vodu a nalijeme jí do hrnce. Takto ještě jednou, takže v hrnci budou dvě plechovky vody. -1. Přidáme bujón, taco koření, koriandr a na mírném ohni povaříme asi 10 minut. +1. Přidáme bujón, koření, koriandr a na mírném ohni povaříme asi 10 minut. 1. Mezitím nasucho rozpálíme menší pánev. Vezmeme tortillu, namočíme si ruku a potřeme ji, aby byla vlhká. Tortilly postupně z obou stran opečeme na pánvi. 1. Tortilly rozkrájíme na čtvrtiny. -1. Polévku ochutíme tabascem, solí a pepřem. +1. Polévku ochutíme tabascem (případně i solí a pepřem). 1. Podáváme v misce, ozdobenou lžící zakysané smetany, klínkem limetky a čtyřmi čtvrtkami opečené tortilly. ### Tipy