forked from em/receptty.org
47 lines
1.8 KiB
Markdown
47 lines
1.8 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Kuřecí kokosová korma"
|
||
|
date = 2021-08-23
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["maso"]
|
||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "omáčka", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "3"
|
||
|
time = "60"
|
||
|
source = "FreshPrima.cz"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Kuřecí prsa | 400 g
|
||
|
Cibule, velká | 1 ks
|
||
|
Rajče, velké | 1 ks
|
||
|
Chilli papričky | 2-3 kusy
|
||
|
Ghí nebo olej | 2 lžíce
|
||
|
Česnekovo-zázvorová pasta | 1 lžička
|
||
|
Garam masala | 1 lžička
|
||
|
Římský kmín, mletý | 1 lžička
|
||
|
Kurkuma, mletá | 1 lžička
|
||
|
Sůl | dle chuti
|
||
|
Kokosové mléko | 400 ml
|
||
|
Koriandr, čerstvý | 1 svazek
|
||
|
|
||
|
1. Kuřecí prsa omyjeme a pokrájíme na kostičky asi 2x2 cm.
|
||
|
1. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
|
||
|
1. Rajče a chilli papričky pokrájíme na kostičky.
|
||
|
1. Ve větší pánvi si rozehřejeme ghí nebo olej. Vsypeme chilli papričky a opékáme, dokud se nerozvoní.
|
||
|
1. Poté přisypeme cibulku a necháme zesklovatět.
|
||
|
1. Přidáme česnekovo-zázvorovou pastu a opékáme asi 30 vteřin. Poté přisypeme všechno mleté koření a společně vše opékáme asi 5 minut.
|
||
|
1. Přisypeme masové kostky a orestujeme je ze všech stran. Vsypeme rajčatové kostky a dusíme zhruba 10 minut.
|
||
|
1. Přilijeme kokosové mléko, dle potřeby přilijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené, přiklopíme pokličkou a necháme pobublávat 20-30 minut.
|
||
|
1. Pokud bude omáčka moc vodová, tak odkryjeme pokličku a necháme omáčku trochu odpařit.
|
||
|
1. Mezitím si omyjeme koriandr, osušíme a pokrájíme nadrobno.
|
||
|
1. Kari servírujeme v miskách či hlubokých talířích posypaný koriandrem. Přilohou může být basmati rýže nebo třeba indický naan chléb.
|
||
|
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
|
||
|
- Pokud zrovna nemáme česnekovo-zázvorovou pastu, tak můžeme utřít nebo prolisovat česnek a najemno nastrouhat kousek oloupeného zázvoru.
|