forked from em/receptty.org
39 lines
1.3 KiB
Markdown
39 lines
1.3 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Chléb z piva"
|
||
|
date = 2021-03-29
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["pečivo"]
|
||
|
tagy = ["bezlaktózové", "levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
||
|
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "8"
|
||
|
time = "90"
|
||
|
source = "MaminčinyRecepty.cz"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Hladká mouka | 500g
|
||
|
Sůl | 2 lžičky
|
||
|
Cukr | 1 lžička
|
||
|
Kmín, drcený | 1 lžička
|
||
|
Sušené droždí | 1 sáček (7g)
|
||
|
Vlažná voda | 100 ml
|
||
|
Pivo pokojové teploty | 250 ml
|
||
|
Sádlo | 1 lžička
|
||
|
|
||
|
1. V míse promícháme mouku, sůl, cukr kmín a sušené droždí.
|
||
|
1. Poté přilijeme vodu a pivo a vymícháme hladké tužší těsto.
|
||
|
1. Mísu přikryjeme utěrkou nebo potravinovou fólií a necháme v teple kynout 60 minut.
|
||
|
1. Mezitím si připravíme plech. Položíme na něj pečící papír a potřeme ho sádlem.
|
||
|
1. Po hodině těsto vyklopíme na potřený plech, vytvarujeme požadovaný tvar chleba.
|
||
|
1. Troubu předehřejeme na 230°C.
|
||
|
1. Až bude trouba vyhřátá, tak do ní vložíme chléb a pečeme 5 minut. Poté teplotu ztlumíme na 190°C a pečeme ještě 20-30 minut. Záleží na tvaru chleba, musíme ho ke konci pečení pohlídat.
|
||
|
1. Chleba přendáme na mřížku necháme vychladnout.
|
||
|
|
||
|
### Tipy
|
||
|
|
||
|
- Mouka nemusí být pouze hladká pšeničná. Je možné ji namíchat napříkald se žitnou nebo špaldovou.
|